Obserwatorzy

niedziela, 24 listopada 2013

złocisty kurczak z patelni

Czy Wam też kurczak kojarzy się z niedzielnym obiadem u babci ?? Bo mi tak! Dziś z braku pomysłu na niedzielny obiad postanowiłam właśnie wrócić do smaków dzieciństwa gdy na obiad u babci dostawałam kurczaka z chrupiącą skórką :) Mmmmmmmmmm.....


Składniki :

1 kg pałeczek z kurczaka
olej
sól
pieprz
ostra papryka
majeranek


Ja swoje pałeczki zamarynowałam na 24h w mieszance przypraw wymienionych w składnikach, godzinę przed smażeniem wyjęłam je z lodówki by "złapały" temperaturę pokojową, następnie rozgrzałam olej na patelni i wrzuciłam swoje pałeczki z każdej strony smażąc po około 3-5 min w zależności od wielkości pałki.


Jak widzicie jest to bardzo banalny przepis, niektórzy z Was mogą powiedzieć że jest ze mnie kucharka jak z koziej dupy trąba ale obiecuje iż będą się pojawiać przepisy o większym stopniu trudności :) w miarę wolnego czasu i chęci :)

Swojego kurczaka podaję oczywiście z ziemniaczkami i sosem śmietanowo pieczarkowym:)



Udanej niedzieli!!

1 komentarz:

  1. Awsome article and right to the point. I dont know if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thanks
    jeux de foot 2016

    OdpowiedzUsuń