Obserwatorzy

niedziela, 4 listopada 2012

NA DOBRY POCZĄTEK DNIA !

Cześć!

Dziś mam dla Was moją ulubioną jajecznice :) z dodatkiem ulubionego zioła, czyli BAZYLII :)))))) o taaak takk bazylia i jajko to połączenie idealne, możecie mieć wątpliwości ale zapewniam Was że nie powinniście ich mieć :) Bazylia nada niecodzienny aromat porannemu przysmakowi.

Składniki :

2 jajka
2 listki świeżej bazylii 
plaster boczku wędzonego
sól i pieprz 


Boczek kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię, czekam aż tłuszcz z niego się wytopi i dodaje roztrzepane jajka z solą i pieprzem oraz z pokrojonymi drobno listkami bazylii, jajecznicę lubię średnio ściętą więc po chwili ściągam patelnię z ognia i podaje z kromką razowca :)



Smacznego!


2 komentarze:

  1. Dobrze że kupiłam dzisiaj boczek wędzony w Lidlu to będę mogła zrobić tą pyszną jajeczniczkę na kolacje.

    OdpowiedzUsuń