DZIŚ CHCIAŁAM WAM POKAZAĆ PROSTĄ ZAKĄSKĘ DO PIWA, KTÓRĄ WASZ FACET BĄDŹ GOŚCIE POKOCHAJĄ!
Jest tania, prosta i szybka w przygotowaniu, a ponadto każda z Was ma w domu te składniki!
SKŁADNIKI :
- chleb - najlepiej czerstwy
- czosnek- ząbek
- jedno jajko
- bułka tarta
- sól, pieprz
- olej
- Rozbijamy jajko w miseczce, wraz z solą i pieprzem (bądź z innymi przyprawami ), tak jak na kotleta schabowego, w małe kawałeczki kroimy czosnek i wrzucamy go do jajka. Nie jestem fanką rozdrabniarek do czosnku gdyż czosnek zachodzi w reakcję z metalem, ale to już inna bajka.
- Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Chleb maczamy dokładnie w jajku, zwracając uwagę na to by czosnek przywarł do chlebka!
- Następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wkładamy nasze kromeczki chleba i smażymy aż do ich zarumienienia na złoto- uważamy by się nie przypaliły wtedy będą niesmaczne!!!!
- Ściągamy je na papierowy ręcznik i czekamy chwilę na odsączenie zbędnego oleju.
- Możemy podawać je z dowolnym sosem! Oczywiście ciepłe z zimnym piwem smakują idealnie!
SMACZNEGO!
Dobre to to pewnie jest, ale kalorii zapewne ma masę :( Ja niestety nie mogę jeść takich rzeczy, mam zbyt wrażliwy żołądek. Ale jako zakąska pod piwko, czemu nie? Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńproste i fajne, pewnie można tworzyć na tej bazie różne wersje smakowe
OdpowiedzUsuńBrzmi kusząco :)
OdpowiedzUsuń